14 juni is het buitenspeeldag/ 35 jarig jubileum

Speel-o-theek "De Schatkist" organiseert een spetterende buitenspeeldagWoensdagmiddag 14 juni gaat de kinderzender Nickelodeon op zwart en dat is niet zonder reden! Door het hele land wordt de Buitenspeeldag georganiseerd en ook Kapelle doet mee.

Speel-o-theek De Schatkist verzorgt in samenwerking met Dagarrangementen Kapelle een te gekke buitenspeeldag waar alle kinderen voor worden uitgenodigd!

Wat kun je allemaal verwachten? Onder meer een ballonartiest, springkussen, schminken, pannakooi en heel veel buitenspeelgoed! Ook wordt er  een spectaculaire onthulling gedaan van een graffiti kunstwerk. Toegang is gratis, iedereen is welkom en voor iedereen is er iets lekkers. Kortom, samen maken we er een groot feest van.
De speel-o-theek viert deze middag ook haar 35-jarig bestaan!

(www.speelotheekdeschatkist.nl).
Wanneer: woensdag 14 juni
Tijd: 13:30 – 16:00 uur
Waar: Fruithof Kapelle (parkeerterrein)

Meer info? Bel naar 0113-333145 of mail naar c.van.koeveringe@kapelle.nl

Speel-o-theek “De Schatkist” in Kapelle en speel-o-theek “De Wisselplaats” Goes samen verder

In het voorjaar van 2016 is veel overleg gevoerd tussen onze beide speel-o-theken. Voor allebei een spannende tijd. In Kapelle waren wij al jaren onzeker over onze huisvesting. Onze buren het Fruitteeltmuseum wilde uitbreiden en  het liefst naar onze ruimte.  Na drie en half jaar lobbyen, debatteren en corresponderen is dit in ons voordeel uitgevallen. Op 1 juni hebben we gehoord dat we definitief op onze ruime en goed bereikbare locatie mogen blijven. We hebben dit gevierd op de Nationale Buitenspeeldag met heel veel ouders en kindjes.

Speel-o-theek De Wisselplaats heeft ook een lastige tijd doorgemaakt. Zij verloren hun huisvesting, hadden een groot tekort aan vrijwilligers en het ledenaantal was behoorlijk teruggelopen.

Zij hebben contact met ons opgenomen en besloten is dat wij hun speelgoedcollectie en leden over zouden nemen. Helaas konden wij niet al het speelgoed plaatsen en voor dubbele exemplaren en wat verouderd speelgoed hebben wij bijzonder mooie doelen gevonden. Een deel van het speelgoed is naar Groningen verhuisd, naar Nanoek (een meisje van 13 met een progressieve stofwisselingsziekte), haar medische kinderdagverblijf en haar logeerhuis. Heel veel kinderen zullen daar dankbaar gebruik maken van dit prachtige materiaal. Verder is speelgoed geschonken aan een weeshuis in Roemenië, diverse basisscholen in Zeeland en het asielzoekerscentra in Goes.

Natuurlijk hebben wij het overgrote deel van het speelgoed een heel mooi plaatsje gegeven in onze speel-o-theek in Kapelle. Veel speelgoed voor kindjes met een beperking, maar ook prachtige sets Duplo, Smartmax, gezelschapsspelen en rijdend materiaal. Kortom teveel om op te noemen. We hebben onze kasten opgehoogd en heel veel speelgoed zit inmiddels al in de uitleen. Speelgoed waar door onze leden, maar ook door de leden van De Wisselplaats heel dankbaar gebruik van wordt gemaakt.

Een druk jaar, een bijzonder jaar, maar ook heel mooi dat wij een groot deel van het mooie speelgoed van De Wisselplaats in een speel-o-theek aan kunnen blijven bieden aan heel veel kinderen.

Omdat er heel veel aangepast speelgoed is bijgekomen in onze collectie, hebben wij mailings verzonden naar alle instellingen die met deze doelgroep werken. Leuk om te zien, dat dit al tot nieuwe leden heeft geleid. Wij zijn trots en dankbaar dat wij deze kans hebben gekregen en zullen er alles aan doen om het doel van de speel-o-theek (en ook van De Wisselplaats) in stand te houden.