Geschiedenis

Speelotheek “De Schatkist” opende in 1982 haar deuren. We begonnen met 30 leden.
De eerste 10 jaren groeide het aantal leden en het aantal vrijwilligers.

Helaas is onze speelotheek in 1992 volledig afgebrand. Alleen het speelgoed dat op dat moment was uitgeleend, is niet verbrand. OBS “De Moolhoek” bood ons tijdelijk onderdak aan en CBS “t Honk” organiseerde een sponsorloop voor ons, die maar liefst ruim f 5.700 opbracht. Na een periode van veel nieuw speelgoed kopen en inwerken, konden we gelukkig weer verdergaan.

We verhuisden naar een oude school in de Biezelingsestraat.
Omdat de locatie te klein werd voor onze grote collectie speelgoed en de vele leden, verhuisden we later naar onze huidige locatie. Inmiddels hebben we ruim 300 leden. Gezien de ruimte en het aantal vrijwilligers is het niet mogelijk nog veel groter te worden.

geschiedenisWel hebben we vanaf 2009 een berging aan ons gebouw gekregen. Hierdoor konden we veel leuk rijdend materiaal kopen en opruimen. Zeker in de zomermaanden wordt hier door veel leden dankbaar gebruik van gemaakt.

In 2010 hebben we de titel Speelotheek van het jaar 2009 gewonnen. Dit hebben we onder andere te danken aan de enthousiaste inzet van alle vrijwilligers, een actieve rol van het bestuur en een goed en ruim assortiment.

Vanaf 2010 doen we ook mee aan de landelijke buitenspeeldag. We houden deze middag op het parkeerterrein van het Fruithof, grenzend aan de speelotheek. Op deze middag hebben we veel leuk rijdend materiaal voor groot en klein, watertafels, enz. Ook wordt er dan geschminkt. Dit is altijd een gezellige en feestelijke middag.

In 2016 sloot speelotheek ‘De Wisselplaats’ in Goes zijn deuren. Wij hebben hun speelgoedcollectie grotendeels overgenomen en hebben hierdoor nu een nog ruimere collectie, zeker op het gebied van materiaal voor kinderen met een beperking.

In 2017 vierden we ons 35 jarig bestaan!

 

De speelotheek komt met enige regelmaat in het nieuws.
Hieronder vind je een aantal artikelen over de speelotheek:

1982
Speel-o-Theek “De Schatkist” in Kapelle officieel geopend.

1992
Soos en speel-o-theek in de as

2010
De Schatkist is speel-o-theek van het jaar

2015
Speel-o-theek is bang dat het moet verhuizen

2016
Speelotheek Kapelle blijft in Dicwale
Speelotheek Kapelle krijgt schat aan speelgoed van ’t Gors